Instellingen

Voedselbank Cultuur is de schakel tussen overschot en tekort. Sinds 2012 kunnen cliënten van de Voedselbank bij een groeiend aantal theaters gratis terecht voor de onverkochte plaatsen. Klanten van de Voedselbank Amsterdam kunnen ook naar verschillende musea in Amsterdam. Ook steeds meer muziekinstellingen en bioscopen sluiten zich aan. Zo groeit het aanbod van culturele activiteiten, voor kinderen én volwassenen.

Ook meedoen?  
Voedselbank Cultuur is een initiatief van theatergezelschap Orkater. Directeur Marc van Warmerdam roept culturele instellingen in heel Nederland op zich aan te sluiten bij Voedselbank Cultuur:

“Let wel, Voedselbank Cultuur is geen organisatie. Het is feitelijk niet meer dan een vignet. Je hoeft alleen maar te laten weten dat wie zich kan identificeren als cliënt van de Voedselbank, op de dag van de voorstelling gratis gebruik kan maken van de niet-verkochte stoelen, ongeacht prijs of rang, ongeacht het programma.”

Wilt u ook vrije toegangskaarten of onverkochte plaatsen beschikbaar stellen aan cliënten van de Voedselbank? Heel graag plaatsen wij uw instelling op onze website en communiceren wij aan de klanten en vrijwilligers van de Voedselbank dat u meedoet. Coördinatoren Katharina Klockau en Nikki Pootjes leggen u graag precies uit hoe het werkt. Neem contact op via vbcultuur@outlook.com.